CAZAN CU COLOANA DISTILARE ULEIURI ESENTIALE APA FLORALA BAUTURI AROMATICE 20 LITRI

Mai multe informatii
Disponibilitate Stoc furnizor
Cod produs CAZANCOLOANA20L
Producator Destilatori
2.999,99 Lei
in stoc
Cod produs
CAZANCOLOANA20L
1 buc

CAZAN CU COLOANA DISTILARE ULEIURI ESENTIALE APA FLORALA BAUTURI AROMATICE 20 LITRI

2999.99 lei

Adauga la favorite

Produsul poate fi achizitionat prin urmatoarele modalitati:

Ion danut
Consultant vanzari
Ion danut
Consultant vanzari

Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 20 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si  Serpentina din Cupru

> pentru Distilare Alcool in vederea obtinerii unor Bauturi Spirtoase Speciale sau pentru Extragerea Uleiurilor Esentiale din Plante, Apa Florala, Hidrosoli - cu multiple intrebuintari in industria Farma si Cosmetica <

> Volum Coloana: 16 Litri <

Ideal pentru incepatori dar si pentru avansati, care ar dori sa experimenteze distilarea cu abur pentru Bauturi Spirtoase sau Pentru Obtinerea Uleiurilor Esentiale, Eterice, Apa Florala, Hidrosoli.

Cu acest tip Cazan de Tuica se obtine in Italia - Grappa: In vasul principal se pune compozitia principala fermentata iar in Coloana se pun diverse fructe in stare naturala, uscata sau pentru arome deosebite se pot utiliza fulgi de lemn de esenta nobila.

Acest model este dotat cu un sistem de blocare detasabil din alama pe capac gat de lebada pentru a facilita depozitarea, atunci cand nu este in uz. Conducta de extensie este prevazuta pentru a compensa cresterea inaltimii coloanei. Aceasta trebuie conectata intre tubulatura de gat de lebada si vasul de racire.

Tratamentul: O prima distilare de curatare este esentiala pentru a curata impuritatile si alte substante nedorite. Aceste substante, care sunt inerente la cupru, se depun daca, dupa un timp indelungat, cazanul nu a fost utilizat.

Distilarea cu abur este o tehnica folosita pentru a distila alcool sau extract de uleiuri esentiale din materialele organice, prin care trece aburul generat intr-un vas, prin materialul vegetal. Compusii sensibili la temperaturi care s-ar descompune in mod normal, printr-o distilare simpla, vaporizeaza la temperaturi mai scazute atunci cand sunt supusi la aburul din camera de vapori sau coloana alambicului. Acest lucru permite separarea uleiurilor esentiale, care tind sa fie mai putin solubile in apa clocotita, decat substantele chimice complexe. Cand aburul trece prin orificiile mici ale sitei, materiile organice care detin uleiurile esentiale se deschid, pentru a elibera moleculele de uleiuri esentiale, fara a compromite sau strica aceste componente. Distilatul va contine un amestec de vapori de apa si uleiuri esentiale care revin la forma lor lichida in recipientul de condensare. Atat uleiurile esentiale cat si apa ( numita apa florala ), sunte retinute in distilatul intermediar care iese din vasul racitor. Procedura de distilare este aceeasi ca si pentru metoda de distilare simpla, cu exceptia faptului ca distilarea se realizeaza cu ajutorul aburului.

La fel ca si la uleiurile esentiale, folosirea aburului pentru distilarea alcoolului, permite distilatului sa pastreze si sa retina aromele mai delicate care altfel ar fi pierdute, in cazul in care sunt supuse la temperaturi ridicate. Acest proces este folosit in mod obisnuit pentru a extrage uleiuri esentiale din plante aromatice pentru a obtine lichioruri aromatizate. In mod alternativ, alcoolul poate fi distilat din materia fermentata care este plasata in coloana unui alambic, cum ar fi ciorchini de struguri presati, ramasi din fabricarea vinului.

Exista avantaje evidente in distilarea cu aburi, cu aplicatii comerciale in: industria alimentara, medicala si chimica; de exemplu: uleiuri aromatice, parfumuri, esente si lichioruri aromate.


Mai multe informatii
Cod produs CAZANCOLOANA20L
Producator Destilatori
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsCAZAN CU COLOANA DISTILARE ULEIURI ESENTIALE APA FLORALA BAUTURI AROMATICE 20 LITRI
Rating-ul dumneavoastra