Pompe de apa

Pompe de apă 

Pompe de apa sunt echipamente electrice utilizate cu succes pentru transportul apei din puturi, fantani sau chiar lacuri, cu scopul de a alimenta diversi consumatori.

Pe site-ul nostru, Motosape-motocoase.ro, gasesti o varietate de modele de pompe de apa, de la motopompe si pana la pompe submersibile, pompe de suprafata sau hidrofoare, in functie de necesitatile tale.

Si nu uita ca fiecare comanda se realizeaza extrem de rapid si de usor, preturile noastre sunt cele mai bune, iar livrarea se face si ea foarte repede, in 24-48 de ore. 

Carcateristici pompe de apa

Din ce este alcatuita o pompa de apa? In general, toate pompele de apa sunt alcatuite din 3 mari componente: un  motor electric, o unitate de pompare si o carcasa.

Cum functioneaza o pompa de apa? Fantele de aspiratie ale pompelor absorb apa si o “imping” catre consumatori, cu ajutorul uni grup de pompare. 

Clasificare pompe de apa

De cate feluri poate sa fie o pompa de apa? Cea mai frecventa clasificare le imparte astfel:

-          Pompe de suprafata;

-          Pompe submersibile.

Pompele de suprafata au o adancime maxima de aspiratie, dar si o inaltime maxima de refulare. In schimb, pompele sumersibile au o inaltime maxima de refulare, deoarece ele functioneaza doar atunci cand sunt introduse in lichidul care se doreste a fi pompat.

La aceste 2 pompe de apa trebuie sa adaugam si motopompele, dar si hidrofoarele, echipamente extrem de utile. 

Pompe de apa – motopompe

Ce este o motopompa? Acest echipament mai este denumit si pompa de apa motorizata. Motopompa ramane, pana la urma, un agregat care are la baza 2 componente principale: un motor, electric sau pe benzina, si o pompa, aceste 2 componente fiind montate pe un spatiu comun. Unde se utilizeaza o motopompa? La gradinarit, irigatii sau stingerea incendiilor.

Pe site-ul nostru vei intalni o multime de modele de motopompe, apartinand unor marci renumite in domeniu precum BSR, Loncin, Makita, Stager, Rotakt, Honda sau Kipor.

Daca te intrebi de ce sa cumpari o motopompa, afla ca acestea prezinta urmatoarele avantaje:

-          Pot fi electrice sau dotate cu motoare pe benzina sau diesel;

-          Iti permit o utilizare cat mai eficienta a combustibilului;

-          Consum minim de combustibil;

-          Ai debit de apa puternic si constant;

-           Greutatea este destul de mica, ceea ce-ti permite sa transporti motopompa usor;

-          Sunt durabile;

-          Protejate impotriva coroziunii;

-          Intretinerea este usoara.

 

Pompe de apa – pompe de suprafata

Inainte de a alege o pompa de suprafata trebuie sa cunosti cateva date importante printre care se numara si adancimea de suprafata. Daca aspiratia va avea loc de la 8-9 metri este indicat sa cumperi o pompa centrifugala de suprafata.

In al doilea rand, trebuie sa tii cont si de traseul de alimentare pana la consumator. Acesta se poate realiza fie pe verticala, fie pe orizontala. Deci, daca vrei sa ridici apa la 10 metri pe verticala sau daca vrei sa pompezi apa pe orizontala la 100 metri, vei avea nevoie de o presiune de 1 bar, cel putin. In schimb, daca vrei sa scoti apa de la o adancime mai mare de 8-9 metri vei avea nevoie de o electropompa cu ejector.

Pentru a te bucura de mai multe optiuni in ceea ce priveste pompele de suprafata, intra pe site-ul nostru, Motosape-motocoase.ro si alege-ti pompa potrivita!

 

Pompe de apa – pompe submersibile

Ce este o pompa sumersibila? Asa cum le spune si numele, aceste pompe se pot scufunda in apa si te pot ajuta sa uzi o gradina, sa alimentezi o casa cu apa sau sa evacuezi apa dintr-un beci inundat.

Atunci cand vrei sa cumperi o pompa submersibila tebuie sa iei in calcul:

-          Inaltimea de pompare sau, mai precis, la cati metri doresti ca pompa sa ridice lichidul;

-          Debitul de apa necesar. Debitul se alege in functie de inaltimea de pompare.

Important, ca o masura de precautie, este ca intotdeauna sa-ti alegi o pompa suficient de puternica, mai puternica decat calculele prealabile pe care le faci, pentru ca aceasta sa nu fie nevoita sa functioneze la capacitate maxima, existand riscul de a o strica.

In magazinul online Motosape-motocoase.ro gasesti o multime de modele, in functie de necesitatile tale. 

Pompe de apa – hidrofoare

Ce este un hidrofor? Acesta este un echipament extrem de util, fiind o sursa de alimentare cu apa potabila, mai ales in cazul in care locuiesti intr-o zona in care nu ai acces la reteaua nationala de alimentare cu apa potabila.

Hidrofoarele le poti utiliza atat pentru alimentarea locuintei cu apa, cat si pentru udarea gradinii sau pentru alte treburi gospodaresti. Hidrofoarele pe care ti le propunem noi sunt silentioase, economice si deosebit de eficiente. Ele sunt rezistente la coroziune, fiind o investitie deosebit de utila.

Fie ca optezi pentru hidrofoare marca Taifu sau Omnigena de pe site-ul Motosape-motocoase.ro, poti fi sigur de calitatea achizitiei! 

Pompe de apa – accesorii pompe

Printre cele mai cautate accesorii pentru pompele de apa si pentru motopompe se afla:

-          Racorduri din aluminiu;

-          Furtun de aspiratie;

-          Reductie;

-          Piston pompieri;

-          Racord de imbinare;

-          Rola pentru furtun. 

In magazinul nostru online vei gasi o varietate bogata de modele, pe care le poti comanda acum mult mai simplu si mai usor!

Citeste mai mult > Ascunde descriere

Articolele 1-16 din 2955

pe pagina
Setati ascendent
 1. Pompa apa centrifugale cu 2 rotoare pentru pompare la inaltimi, PENTAX CB 210/00, Debit 8.4 mc/h, Inaltime refulare 58 m
  Pompa apa de suprafata PENTAX CB 210/00 1500W 8.4 mc/h
  Pret special 1.323,78 Lei Pret standard 1.348,00 Lei
 2. Motopompa ape curate si semimurdare Honda WB30XT3 DRX
  Motopompa ape curate si semimurdare Honda WB30XT3 DRX
  Pret special 1.817,16 Lei Pret standard 1.920,00 Lei
 3. Motopompa ape curate si semimurdare Honda WB20XT4 DRX
  Motopompa ape curate si semimurdare Honda WB20XT4 DRX
  Pret special 1.545,22 Lei Pret standard 1.811,00 Lei
 4. Motopompa apa O'MAC MP 2500 1.5"
  Motopompa apa O'MAC MP 2500 1.5"
  Pret special 550,00 Lei Pret standard 599,00 Lei

Articolele 1-16 din 2955

pe pagina
Setati ascendent
Ion danut
Consultant vanzari