Conditii de retur

Conditii de retur SC EURODINAMIC SRL

Retur simplu si rapid

Ai cumparat simplu, returnezi rapid!

• Stim ca alegerea unui produs de bricolaj  potrivit nevoilor tale  nu este intotdeauna usoara, suntem alaturi de tine. Daca alegerea facuta nu te multumeste 100%, sau daca pur si simplu te-ai razgandit, la noi ai 14 zile calendaristice de la primirea produsului sa returnezi produsul.

• Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

• Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014 

• Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport si asigurare pentru returnarea coletului.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de EURODINAMIC  SRL - detinator legal al domeniilor http://agromoto.ro, https://motosape-motocoase.ro/, http://agropro.ro

Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. Puteti face acest lucru folosind una din urmatoarele cai de comunicare:

           • Prin Email : [email protected];

           • Prin inscrierea unei cereri  RMA( autorizatie de returnare a produsului ) din contul de client,         

           • Prin Formularul de retur offline - pe care il descarcati , il completati si il trimiteti prin intermediul adresei noastre de e-mail : [email protected]  Acest formular va fi insotit de poze ale produsului inainte si dupa reambalare ( pregatire pentru retur /preluare de catre curier )

Dupa ce ne-ati informat, puteti pregati produsul pentru retur. Gasiti mai jos procedura de retur:

• Este necesar ca produsul returnat sa ajunga in sediul nostru din str Morii, nr 28 , Loc Breasta , Jud Dolj , in termen de maximum 14 zile calendaristice din ziua in care l-ati primit (fie ca il aduceti personal sau expediati prin curier).

•Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, impreuna cu factura fiscala (sau o copie a acesteia) si cu toate documentele, certificatele, etichetele si accesoriile care l-au insotit;

Intelegem ca de cele mai multe ori achizitionati de la noi un motoutilaj( ex . motocoasa. motosapa, motocultor ) pe care e nevoie sa-l testati pentru a vedea daca indeplineste cerintele sau nevoile dvs. Nu este nici o problema , dar trebuie sa tineti cont ca utilajul nu trebuie sa fie exploatat mai mult de 5 min . Este timp suficient sa vedeti daca este utilajul indeplineste cerintele dvs. Pentru a putea face returul in situatia in care produsul a fost probat e nevoie sa-l curatati foarte bine si sa-l aduceti la o stare foarte apropiata de “nou” .

Daca utilajul a fost exploatat mai mult de 5 minute returul nu se poate efectua . Avem experienta si vom stii daca produsul va fi exploatat mai mult :))

ATENTIE, produsele consumabile pot fi returnate doar daca sunt sigilate!

• Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual, ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou.

Achizitiile facute in showroom nu se supun OUG 34/2014! Termenul de reclamare a unei neconformitati este de 48 ore de la data achizitiei.

• Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa sigilati coletul si sa-l predati curierului pe care Dumneavoastra l-ati ales pentru a expedia coletul catre EURODINAMIC  S.R.L.

Atentie !!! Produsele mari , peste 40 kg ( motosape, motocultoare . motocoase, motopompe, generatoare de curent , etc) a caror ambalaje originale nu pot fi recuperate dupa desigilare , vor fi pregatite pentru retur dupa cum urmeaza :

-       se vor curata si vor fi aduse la starea initiala de nou

-       se vor pune pe palet si se vor proteja cu cartoane , vor fi date in stretch. Gasiti   o poza sugestiva aici .

-       inainte si dupa ambalare produsul va fi pozat (3, 4 poze) . Pozele vor fi transmise pe e-mail impreuna cu formularul de retur offline sau vor fi incarcate in cadrul formularului de retur(aici link care duce catre logare si formular de retur din contul de client din contul dvs. Pozele vor certifica starea produsului si ne vom asigura ca orice deteriorare ulterioara va putea fi doar din cauza curierului .

Dupa respectarea acestor pasi unul din colegii nostri va va confirma telefonic posibilitatea de retur . Chiar daca aveti puteti returna produsul cu un curier ales de dvs., va recomandam sa ne dati noua posibilitatea sa trimitem curierul la dvs . pentru ridicarea coletului .De cele mai multe ori este mult mai ieftin pentru dvs ., noi fiind sub contract cu mai multe firme de curierat .

• Nu uitati sa ne furnizati contul bancar (IBAN) in care doriti sa va restituim contravaloarea produsului returnat.

• IBAN-ul trebuie sa contina 24 de caractere (cifre si litere) si sa fie exprimat in RON;

• In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va vom restitui suma aferenta produsului returnat in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Nu este contract incheiat la distanta si nu se acorda Consumatorului dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile de la incheiere si nici alt drept de retur al produselor , acel contract in cadrul caruia Consumatorul ridica personal /intra in posesia produselor achizitionate in incinta spatiului comercial fizic al EURODINAMIC SRL , magazin in care consumatorul are atat dreptul sa ceara, cat si posibilitatea sa obtina proba produselor (verificarea integritatii si testarea caracteristicilor tehnice) inainte de a le prelua /de a intra in posesia lor. Acest contract se considera incheiat in spatiul comercial al EURODINAMIC SRL , in prezenta simultana a Consumatorului si a profesionsitului, la momentul in care consumatorul, dupa plata, accepta sa preia personal si efectiv produsele achizitionate, fara sa aiba importanta ca produsul a fost mai inainte precomandat sau rezervat in magazin de la distanta, sau ca s-a achitat anterior un avans, sau intreg pretul. Decizia Consumatorului de a prelua /de a intra in posesia fizica a produselor in magazinul EURODINAMIC  fara a mai cere efectuarea probei tehnice, nu schimba natura contractului; acesta ramane incheiat in spatiul comercial al profesionistului in prezenta simultana a partilor si nu da dreptul Consumatorului la retragere din contract sau la alt tip de retur al produselor achizitionate. Prezenta clauza se aplica atat pentru bunuri, cat si pentru servicii.

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la numarul de telefon 0740072041 in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa de e-mail : [email protected]

Va multumim!

Cadrul Legal

- Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

- Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014

- Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

-Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

- Daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii corespunzatoare (uzura) sau necorespunzatoare, putem solicita plata valoarii necesare pentru readucerea produsului in stadiul initial. In acest caz se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului iar decizia va fi comunicata in baza unei constatari estetice si tehnice a produsului returnat.

- Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii, respectiv- contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

OG 34/2014, Art. 14, pct.3:

- Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

- In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

- Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cadrul termenului de 14 zile. Cererea de retur va fi procesata de EURODINAMIC SRL cu prioritate, iar contravaloarea produsului va fi returnata doar dupa primirea produsului de la client.

-In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):

      Art. 59 (secund) . - (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

- Termenul retragere din contract este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de utilizatorul final inainte de expirarea perioadei de 14 zile si sunt livrate la adresa: Str Morii, nr 28 , Breasta , Jud Dolj