Intretinerea gazonului

Intretinerea gazonului

Fie ca este vorba despre gazonul din fata unei case, fie ca este vorba despre gazonul de fotbal sau cel de golf, intretinerea gazonului este o etapa deosebit de importanta si trebuie sa i se acorde foarte mare atentie. De ce? Deoarece de ea depinde frumusetea gazonului.

Intretinerea gazonului – etape

Atunci cand facem referire la intretinerea gazonului trebuie luate in calcul urmatoarele etape:

  1. Tunsul;
  2. Fertilizarea pamantului;
  3. Udarea;
  4. Aerarea gazonului;
  5. Gaurirea gazonului;
  6. Top dressing sau imprastierea nisipului.

 

Dintre aceste 6 etape, prima si cea mai importanta este cea care se refera la tunsul gazonului. Daca doresti sa ai un gazon frumos trebuie sa-l tunzi in mod regulat, acesta devenind mai des si mai frumos. Totodata tunderea deasa a gazonului impiedica formarea de seminte, crescand astfel durata de viata a gazonului.

Cat de des se tunde totusi gazonul? Frecventa tunsului este in stransa legatura cu:

-          Tipul gazonului;

-          Componenta solului;

-          Continutul nutritiv al solului;

-          Sezon;

-          Udare;

-          Calitate gazon;

-          Parc de masini.

In plus, frecventa tunderii depinde si de scopul utilizarii gazonului. Pentru o pasune, de exemplu, 2-3 cosiri pe an sunt suficiente. Insa in cazul unui teren de fotbal, tunderea se face de 2-3 ori pe saptamana. In cazul unui teren de golf, terenul trebuie tuns zilnic.

Care este inaltimea la care trebuie tuns gazonul? Atat pentru gazonul de decor, cat si pentru cel de sport, inaltimea generala nu trebuie sa depaseasca 3.5-5 cm. Practic, la fiecare tuns poti sa tai cate o treime din lungimea firului de iarba.

 

Intretinerea gazonului – masina de tuns

Desigur, calitatea gazonului depinde si de masina de tuns utilizata pentru acest lucru.

Una dintre cele mai raspandite masini de tuns iarba este cea dotata cu cutite rotative. Aceasta se poate utiliza chiar daca iarba este mai mare. Pretul este avantajos, iar calitatea tunsului este de necontestat.

Exista si masini de tuns iarba cu cilindru. Acestea tund foarte scurt gazonul, iar calitatea este mai buna. De asemenea, randamentul unei astfel de masini de tuns este mai mare.

Daca vrei sa ai parte de calitate garantata, intretine-ti gazonul cu utilajele pe care ti le oferim noi prin intermediul magazinului online, Agromoto.ro:

  1. Masini de tuns gazon;
  2. Tractoare gazon.

 

 

Masini de tuns gazon

Printre cele mai cautate masini de tuns gazonul se afla masinile ce functioneaza pe benzina. Ele sunt autonome si puternice. La fel de apreciate sunt si masinile electrice. Acestea sunt mai ieftine, fiabile si mai usoare, insa esti mereu “retinut” de un cablu electric. Din fericire exista si masini de tuns iarba electrice cu acumulator. Exista insa si o a treia categorie de masini de tuns, cele mecanice. Acestea, pe langa faptul ca sunt ieftine, sunt si usoare si pot fi manevrate cu usurinta. Din pacate, nu sunt potrivite pentru iarba prea inalta.

Masinile de tuns iarba pe care ti le punem noi la dispozitie sunt fiabile si apartin celebrei marci Viking. Cu ajutorul lor gradinaritul nu numai ca devine mai simplu, dar devine si mai sigur.

Masinile de tuns iarba marcaViking se manevreaza usor si se intretin la fel de usor.

Pe Agromoto.ro vei intalni multe modele de masini de tuns iarba marca Viking, de la cele clasice si pana la cele multifunctioale, care tund iarba, dar pot fi folosite si pentru realizarea ingrasamantului vegetal.

 

Tractoare gazon

Tractoarele pentru gazon sunt utilaje folosite tot pentru tuns iarba, doar ca sunt ceva mai mari, mai rezistente si sunt deosebit de comode. Iti ofera posibilitatea sa le conduci ca pe o masina mai mica si sa-ti faci treaba fara sa obosesti.

Tractoarele pentru gazon sunt deosebit de complexe, sunt multifunctionale, putand fi utilizate universal. Ele se descurca perfect, indiferent de marimea gazonului.

Pentru ce se utilizeaza tractoarele de gazon? Atat pentru tunderea gazonului, o tundere conventionala, cat si pentru fertilizarea stratului de gazon. Pe langa functia de tundere, tractorul beneficiaza si de cea de colectare, care te va ajuta sa strangi iarba proaspat cosita in cosul masinii, cu ajutorul gurii de evacuare.

In cazul fertilizarii, tot materialul tuns este stocat foarte marunt. Acesta este raspandit apoi pe toata suprafata gazonului cu ajutorul deflectorului. In acest mod, gazonul primeste substante nutritive valoroase.

Tractorul de tuns gazonul are marele avantaj ca se poate utiliza pe toata perioada anului, vara, desigur, la tuns gazonul, iar iarna, pentru dezapezire. Este ideal pentru curtile foarte mari care au o suprafata de peste 2000 mp, deoarece sunt multifunctionale si isi fac treaba la perfectie.

Citeste mai mult > Ascunde descriere

Produse

Articolele 1-16 din 1003

pe pagina
Setati ascendent

Articolele 1-16 din 1003

pe pagina
Setati ascendent
Ion danut
Consultant vanzari