Casca de protectie si castile cu antifoane

Cand vorbim de mediul industrial sau constructii, este imposibil sa nu aducem in discutii si subiectul protectiei la locul de munca. Aceasta protectie este asigurata de obicei de echipamente precum: haine speciale, incaltaminte, ochelari de protectie, casca, casti. Fie ca lucrati intr-o firma de profil, sau intreprindeti diverse activati de uz casnic, echipamentul de protectie nu trebuie sa lipseasca din dotarea unui muncitor.

In cele ce urmeaza va voi prezenta 2 tipuri de echipamente de protectie deosebit de utile si necesare in acelasi timp, si anume: casca de protectie si castile.

CASCA DE PROTECTIE – ECHIPAMENTUL DE PROTECTIE CE NU TREBUIE IGNORAT

Cand vorbim de echipamentele de protectie, ne referim in primul la rand la casca de protectie. Aceasta protejeaza capul impotriva obiectelor aflate in cadere.

Cea mai uzuala casca de protectie intalnita pe piata este cea din polietilena de inalta densitate, este o casca simpla, intalnita in multiple variante de culori  si care ofera o protectie adecvata in multiple situatii.

Castile de protectie sunt cele mai intalnite tipuri de echipamente de protectie existente, de aceea exista o gama foarte variata de casti cu mici particulariti. In functie de domeniul de activitate pe care il intreprindem, se pot atasa diverse accesorii pe casca, precum: lavaliera, casti, ochelari. Casca fiind extrem de importanta, aceasta trebuie intretinuta si inspectata periodic pentru a detecta eventualele crapaturi sau diverse defecte ce pot aparea in timp.

casca de protectie constructii
Ce ar trebui sa ofere o casca de protectie :

  • sa fie rezistenta in cazul penetrarii unor diverse obiecte;
  • sa poata absorbii socul unei lovituri;
  • sa fie rezistenta la apa, dar si la ardere lenta;
  • sa vina insotita de manual de utilizare

CASTILE DE PROTECTIE CU ANTIFOANE – TINE ZGOMOTELE PUTERNICE DEOPARTE


Desi poate parea ca zgomotul nu reprezinta un pericol atunci cand lucrati, realitatea este ca zgomotele puternice sunt o sursa daunatoare sanatatii pe termen lung, ce afecteaza deasemenea si randamentul la locul de munca.  Aceasta problema a zgomotelor puternice trebuie strict rezolvata, iar cea mai la indemana solutie posibila o reprezina: castile de protectie cu antifoane. Castile de protectie cu antifoane sunt capabile sa reduca zgomotul cu pana la 30 de dB, ele sunt necesare ori de cate ori trebuie sa lucrati cu scule electrice, in zonele industriale unde se intalnesc aparate deosebit de zgomotoase, agricultura, transporturi,  etc.

Castile de protectie cu antifoane sunt cele mai intalnite tipuri de echipamente destinate protejarii auzului. Acestea trebuie sa acopere in intregime suprafata urechii, permitand in acelasi timp sa purtati conversatii normale.  Deobicei corpul castilor sunt confectionate din plastic, pernitele sunt din PVC si piele artificiala, cat despre fono-aborsorbant acesta este din burete poliuretanic.

Pe piata de profil, exista insa si echipamente ce reunesc laolalta aceste tipuri de echipamente intr-unul singur, cum ar fi casca de protectie cu casti antifon. Casca de protectie va proteja capul, iar atasat de aceasta se gasesc castile de protectie ce va protejeaza urechile de zgomotele puternice. Pe langa toate acestea, aceste echipamente pot veni si cu viziera atasata, destinata protejarii impotriva obiectelor mici ce ar putea sa sara spre fata. AgroPro comercializeaza o astfel de casca de protectie cu casti antifon si viziera la un pret special in aceasta perioada.

Spre final trebuie sa tineti cont ca aceste echipamente sunt de real ajutor, doar atunci cand acestea sunt purtate in mod corespunzator alaturi bineinteles de o instruire adecvata asupra sigurantei la locul de munca.