Sali de muls

Sali de muls 

Sali de muls – Echipamente zootehnice pentru eficientizarea productiei in ferme

O ferma moderna se remarca prin utilitati si echipamente de inalta performanta, ce permit ingrijirea animalelor la standarde europene, dar care garanteaza totodata calitatea materiilor prime obtinute in cadrul acesteia.

AgroPro.ro va intampina cu o gama variata de echipamente zootehnice, printre care si sali de muls, o solutie ce contribuie la eficientizarea procesului de extragere a laptelui.

Sali de muls pentru ferme cu un numar mare de animale

Colectarea laptelui de la animale ocupa mult timp si resurse fermierilor, motiv pentru care optimizarea configuratiei adapostului in care se desfasoara aceasta actiune este cea mai eficienta metoda de a usura munca acestora.

Salile de muls reprezinta o inovatie a tehnologiei moderne, destinata in special fermelor cu un numar mare de animale, indiferent ca este vorba despre vaci, oi sau capre. Acestea sunt alcatuite din mai multe compartimente si difera prin modul de dispunere a animalelor in timpul operatiunii de muls.

In general, aceste sali destinate extractiei de lapte au la baza urmatoarele incaperi: sala de asteptare, platforma sau grupul de muls, o incapere unde sunt depozitate tancurile de racire si depozitare a laptelui, camera unde se prepara diverse produse din lapte si rampa de livrare a materiilor prime obtinute.

Acestea pot fi adaptate in functie de numarul de animale sau tipul de muls (manual sau cu instalatii speciale de muls ), cu scopul de a usura sarcina personalului si de a economisi timp.

Etapele ce stau la baza procesului de extractie a laptelui

Fermierii parcurg un proces lung pentru ca laptele sa fie extras in conditii de maxima igiena, ca mai apoi sa fie depozitat in rezervoarele de racire sau chiar transformat in diverse produse lactate.

Asadar, procesul de muls are la baza cateva etape bine stabilite, al caror timp de parcurgere poate fi imbunatatit cu o sala de muls de la AgroPro. Asadar, principalele etape sunt:

  • Intrarea animalelor – Acestea trebuie introduse in compartimentul de pregatire pentru muls cat mai rapid, fara sa li se ofere hrana. In acest fel, economisiti timp pretios, dat fiind ca animalele nu mai sunt distrase de catre prezenta furajelor, o greseala des intalnita in fermele conventionale;
  • Spalarea si pregatirea animalelor – Pentru a respecta toate conditiile de igiena, animalele trebuie sa fie curate si pregatite corespunzator inainte de punerea in functiune a instalatiei de muls. Un compartiment special prevazut cu toate echipamentele necesare ajuta la eficientizarea acestei etape si accelereaza ritmul de pregatire a animalelor;
  • Procesul de muls – Aceasta etapa este cea mai importanta si poate fi gestionata cat mai eficient cu ajutorul unei sali corect dimensionate si echipate. In plus, stimularea corecta mareste fluxul de lapte, iar gruparea animalelor poate contribui de asemenea la economisirea timpului.

Sali de muls – Siguranta, eficienta si randament sporit – Produse specializate Agromoto.ro

Aceste sali de muls cresc semnificativ performantele fermelor si ajuta personalul sa gestioneze eficient timpul acordat extractiei laptelui de la vaci, oi sau capre.

Compartimentele sunt concepute astfel incat sa ofere siguranta si confort atat angajatilor, cat si animalelor si pot fi adaptate in functie de cerintele dumneavoastra.

 

Citeste mai mult > Ascunde descriere
Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.
Ion danut
Consultant vanzari