Newsletter

Placi filtrante

Exista 28 produse.

Calitatea unui vin este data de o serie de factori, iar cunoscatorii il pot aprecia dupa aspect, gust si aroma. Desigur, soiul de struguri din care a fost preparat are o mare importanta, insa modul de preparare contribuie si el intr-o proportie covarsitoare la calitatea bauturii. Ca aspect, un vin trebuie sa fie limpede si cristalin pentru a se incadra in categoria celor de calitate superioara, iar acest atribut este dat in cea mai mare parte de tehnologia folosita la prepararea lui. Prin urmare, vinul trebui sa fie filtrat, pentru ca aspectul lui sa-i incante pe consumatori, iar pentru acest lucru aveti nevoie de placi filtrante performante, pe care le gasiti in magazinul nostru.

 

Placi filtrante care confera vinului stralucire

 Filtrarea este o operatie care confera vinului limpiditate si stralucire, fara a astepta un timp indelungat pentru ca acest fenomen sa se produca de la sine, pe cale naturala. Insa aceasta etapa in prelucrarea vinului mai are si un alt rol, extrem de important, acela de a elimina din continutul lui o serie de microorganisme nedorite, cum ar fi bacteriile sau drojdiile de contaminare, prin urmare, filtrarea adecvata garanteaza o buna evolutie a bauturii. Operatia se desfasoara o data sau de doua ori, la sfarsitul fierberii, exact inainte ca vinul sa fie imbuteliat. In mod concret, licoarea trebuie sa traverseze membrane mai mult sau mai putin fine, in functie de decizia vinificatorului.

In magazinul nostru gasiti o varietate de modele de placi filtrante cu ajutorul carora vinul dumneavoastra va putea capata consistenta ideala si aspectul atat de apreciat de consumatorii cunoscatori.

 

Arta filtrarii vinului cu placi filtrante

 Arta filtrarii este de a gasi compromisul perfect intre indepartarea particulelor nedorite si retentia de macromolecule care contribuie la imbogatirea vinului, cum ar fi taninuri, polifenoli, polizaharide, etc. Daca este prea agresiva sau prea slab realizata, poate degrada eleganta, nobletea, bogatia si complexitatea vinului, de aceea manevrele trebuie sa fie precise, efectuate cu filtre de calitate, potrivite fiecarui tip de vin care urmeaza a fi limpezit astfel. Se stie ca peste 95% dintre vinurile de calitate sunt filtrate, prin urmare, alegeti cele mai performante instrumente si dispozitive, pe care le veti gasi in magazinul nostru.

 

Alte utilizari ale placilor filtrante

 Tot in magazinul nostru veti gasi astfel de elemente care sunt extrem de utile si pentru filtrarea altor lichide sau fluide, cum ar fi tipul de placi ROVER 00 Oil, destinate mai ales in filtrarea uleiului alimentar sau industrial, dar si a altor fluide vascoase, putandu-se prelucra cu ajutorul lor o cantitate de 600 de litri pe ora.

Tipul de placi filtrante Rover 24 este destinat bauturilor fine, garantandu-le acestora o stabilitate perfecta, cu o putere foarte mare de retentie, apte in eliminarea totala a incarcaturii bacteriene, ideale pentru vinuri si spumante dulci sau lichioruri. Aceste placi filtrante sunt deseori utilizate si in sectorul farmaceutic, datorita caracteristicilor lor si preciziei cu care lichidele pot fi purificate.

Va invitam sa ne vizitati magazinul pentru a vedea si alte produse care va vor fi, cu siguranta, de ajutor.