Newsletter

Panouri radiante

Exista 9 produse.

Panouri radiante – Tehnologia unei incalziri rapide si eficiente

De multe ori, oamenii aleg surse alternative de caldura in locul celor pe gaz. Asta in special se datoreaza faptului ca sursele de incalzire cu gaze naturale consuma mult, iar facturile sunt de multe ori foarte mari iarna.

Printre produsele electrice cele mai intalnite, dar si cele mai eficiente de pe piata se numara si panourile radiante.

Specialistii nostri va prezinta principiile panourilor radiante

Panourile radiante reprezinta o sursa de incalzire care functioneaza prin transformarea curentului electric in caldura prin unde termice, numite si infrarosii.

Caracteristica unica a panourilor radiante este ca incalzirea nu se mai realizeaza prin aer, ci in urma unui proces mult mai dinamic si direct. Practic, undele infrarosii incalzesc  obiectele, mobilierul si persoanele dintr-o incapere, fara absolut niciun risc asociat cu probleme de sanatate sau accident.

Incalzirea directa a obiectelor reprezinta o caracteristica aparte, iar panourile radiante sunt recunoscute ca fiind o sursa de caldura mult mai rapida decat cele conventionale. Bineinteles, ulterior se va incalzi si aerul, prin caldura emanata de mobilierul si de peretii incalziti de panouri.

Avantajele panourilor radiante

 1. Sunt inteligenteOdata ce camera a fost incalzita suficient, senzorii panourilor vor opri aparatul si il vor reporni doar in momentul in care temperatura a scazut din nou;
 2. Costurile sunt mai scazuteCumpararea de panouri radiante si instalarea lor presupun costuri mult mai mici decat instalarea unor surse standard de incalzire, asa cum sunt centralele termice si caloriferele aferente;
 3. Prezinta durabilitate – Pe langa faptul ca sunt mai ieftine decat centralele, panourile radiante au o durata de viata de pana la 15 ani, iar costurile de intretinere sau eventuale reparatii sunt si ele foarte scazute;
 4. Nu ai nevoie de acteNu trebuie sa obtii niciun act sau autorizatie pentru a monta astfel de panouri, iar asta este si el un avantaj solid;
 5. Foarte eficientePrincipiul functionarii permite panourilor radiante sa incalzeasca foarte repede o camera, iar incaperile inalte se incalzesc mult mai ieftin decat prin surse standard;
 6. Temperatura constanta – Incaperile incalzire prin unde infrarosii sunt incalzite egal pe toata suprafata lor, fara oscilatii in functie inaltime sau de distanta de sursa de incalzire;
 7. Alte avantajePanourile solare prezinta riscuri de incendiu mult mai mici decat alte surse de incalzire, previn aparitia de mucegai pe pereti si pot fi montate in orice tip de incapere.
 

Aceste avantaje sunt extrem de solide conform specialistilor nostri. Ceea ce face din panourile radiante o alegere si mai oportuna este faptul ca se pot monta in tot felul de incaperi, precum:

 • Camine personale;
 • Cabane;
 • Institutii si sali publice;
 • Lacase de cult;
 • Mall-uri si galerii comerciale;
 • Sali de sport si agrement;
 • Sere si grajduri.
 

Dupa cum se poate vedea, panourile radiante se pot instala oriunde, deci orice preferinta personala sau necesitate de incalzire a unui spatiu poate fi satisfacuta cu aceasta tehnologie din ce in ce mai intalnita pe piata.

Magazinul Motosape-Motocoase ofera panouri radiante de calitate in variantele cele mai noi disponibile pe piata la ora actuala.

Preturile panourilor, dar si a celorlalte produse pe care vi le oferim sunt competitive, iar serviciile noastre profesionale de consultanta va ofera posibilitatea sa intelegeti de ce merita sa investiti in produse profesionale, in conformitate cu datele tehnice ale proiectelor dvs.